Een andere cultuur in huis is natuurlijk altijd wennen. Zowel voor uw gezin als voor de Au Pair, die in een compleet andere cultuur terecht komt. Het is daarom belangrijk dat u ook als gezin enige kennis heeft van de cultuur van uw Au Pair, zodat u elkaar beter begrijpt. Daarom vindt u hieronder meer informatie over de drie landen waar de meeste van onze Au Pairs vandaan komen!

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een republiek in het uiterste puntje van Afrika. In Zuid-Afrika is het familieleven erg belangrijk.
Ontspannende bezigheden ondernemen met je familie en vrienden speelt daar een grote rol in. Ook wordt er vaak gezamenlijk gegeten, waarbij er meestal allerlei lekker eten op de braai (het Afrikaanse woord voor barbecue) wordt gebraden.
Lees meer over Zuid-Afrika >>

Colombia

Colombia is een constitutionele republiek in Zuid-Amerika. Het is na Brazilië en Mexico het drukbevolkste land van Zuid-Amerika en staat bekend om de passievolle, spaanssprekende inwoners en de zang, dans en muziek die overal op de straten leeft. In Colombia is het begrip ‘gezin’ heel breed; hier behoren ook ooms, tantes, opa’s, oma’s, neefjes en nichtjes toe. De hele familie is dus behoorlijk gek op elkaar en dit wordt geuit door o.a. elkaar vaak te zoenen en te knuffelen. Men gaat lichamelijker met elkaar om dan hier in Nederland en ook emoties worden gemakkelijker getoond. Lees meer over Colombia >>

Brazilië

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika en beslaat hiermee bijna de helft van het continent Zuid-Amerika. Het familieleven is nog behoorlijk traditioneel. Jongeren worden beschermd opgevoed en hun ouders hechten veel waarde aan behoorlijk gedrag, persoonlijke verzorging en goede schoolprestaties. Het grootste verschil tussen Nederland en Brazilië wat betreft eten en drinken zal zijn dat in Brazilië de lunch als belangrijkste maaltijd van de dag wordt gezien en er altijd in de middag wordt warm gegeten.
Lees meer over Brazilië >>

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!