Een Au Pair uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een republiek in het uiterste puntje van Afrika. Het land grenst voor een groot gedeelte aan zee waardoor het maar liefst een kustlijn van 2.800 kilometer heeft! Het land wordt vooral gekenmerkt door de typisch Afrikaanse muziek die je overal hoort en bezienswaardigheden zoals de Tafelberg en mooie steden zoals Kaapstad en Johannesburg.

Het familieleven in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is het familieleven erg belangrijk. Ontspannende bezigheden ondernemen met je familie en vrienden speelt daarbij een grote rol; en in een land waar bergen, zon, zee en strand om de hoek liggen is dat niet erg moeilijk te vinden. Ook wordt er vaak gezamenlijk gegeten, waarbij er meestal allerlei lekker eten op de braai (het Afrikaanse woord voor barbecue) wordt gebraden!

Zuid-Afrikaanse eetgewoonten

In de loop der eeuwen hebben miljoenen immigranten hun eigen gerechten meegenomen waardoor de keuken met recht divers kan worden genoemd. De meeste Afrikanen beginnen de dag met een bordje pap of beschuit. ’s Middags eten ze ongeveer hetzelfde als wij hier in Nederland doen: sandwiches, salades of soep. Voor het diner wordt de braai meerdere keren per week gebruikt. Hierop wordt vooral veel vlees gebraden zoals steak, biefstukken en worsten. Ook het eten van curries met vis, kip of garnalen is populair in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse keuken is dus erg divers en met name vlees speelt een centrale rol, maar er zijn ook een heleboel andere multiculturele gerechten die regelmatig worden gegeten!

Alvast even oefenen

Uiteraard komen de uitwisselings Au Pairs naar Nederland om kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. De Zuid-Afrikaanse taal lijkt echter al veel op de Nederlandse taal, alleen dan een beetje exotischer!

Hallo - Hallo
Goedemorgen - Goeiemôre
Ik heet - My naam is
Tot ziens - Totsiens
Tot straks - Sien jou later
Hoe noemt u dit? - Hoe noem jy dit?
Waar kom je vandaan? - Waarvandaan kom jy?
Kan ik je helpen? - Kan ek jou help?
Hartelijk bedankt - Dankie
Goed - Goed
Slecht - Sleg

Tips voor een succesvolle uitwisseling

  • Maak in de eerste week een afspraak met de Au Pair om de huisregels te bespreken;
  • Bespreek vooral wat jullie verwachten van de Au Pair en wat de Au Pair van jullie kan verwachten;
  • Verken samen met de Au Pair de buurt;
  • Toon belangstelling voor hun persoonlijke ervaring in Nederland. Vraag regelmatig hoe het gaat;
  • Au Pairs zullen het leuk vinden om iets over hun eigen land te vertellen of te laten zien. Laat ze bijvoorbeeld een keer een Zuid-Afrikaanse maaltijd voor u bereiden!
  • Het is niet de bedoeling dat jullie je tijdens de uitwisseling aan de gewoontes van de Au Pair gaan aanpassen. Maar let wel op dat de Au Pair misschien niet meteen met jullie gezin kan meedraaien. De Au Pair zal eerst moeten acclimatiseren;
  • Blijf onthouden: Het is niet goed, het is niet fout. Het is anders…

 

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!