Dekking tijdens (bijzondere) (winter) sport(en)

Zowel ‘gewone’ sportactiviteiten als ‘bijzondere’ (winter) sporten zijn standaard in de dekking opgenomen. Wanneer uw Au Pair dus van plan is om in Nederland een bepaalde sport te beoefenen dan is dat gewoon verzekerd. Deze dekking geldt ook voor eventuele (wintersport) vakanties buiten Nederland, of uw Au Pair nu alleen reist of samen met u als gastgezin op vakantie gaat.

Dekking tijdens tussentijds bezoek in land van herkomst

Gaat uw Au Pair tussendoor naar huis (bijvoorbeeld om kerst te vieren of bij een onverwachte gebeurtenis), dan is dat meeverzekerd. Voor een éénmalige periode van maximaal 21 aaneengesloten dagen zijn de medische kosten, gemaakt in het land van herkomst van uw Au Pair, tot een bedrag van maximaal € 4.540,- gedekt (er geldt een eigen risico van € 115,- per verzekerde periode).

Wanneer u uw Au Pair bij ons verzekert, zijn de volgende aangevinkte onderdelen standaard in de dekking opgenomen. 

S.O.S. hulpverlening

Deze dekking biedt uitkomst in tal van noodsituaties, zoals repatriëring en overige extra kosten als gevolg van ziekte of een ongeval. Ook wanneer uw Au Pair onverhoopt tussendoor naar huis moet vanwege ernstige ziekte of overlijden van een familielid (1ste of 2de graads), dan zijn de reiskosten daarvoor verzekerd. De Tasman alarmcentrale staat u en uw Au Pair 24 uur per dag bij met hulp en advies.

Bagage

De bagage van uw Au Pair is verzekert tot € 2.150,-. Niet alleen diefstal is verzekerd, maar ook verlies en beschadiging. Komt de bagage van uw Au Pair op de heenreis naar Nederland niet aan? Vervangende toiletartikelen en kleding worden tot € 230,- vergoed. Ook foto-, video -en computerapparatuur zijn meeverzekerd tot € 1.000,- . En reisdocumenten zoals een paspoort of rijbewijs zijn tot kostprijs verzekerd. Kortom, de persoonlijke eigendommen van uw Au Pair zijn goed verzekerd. Niet alleen tijdens de heen -of terugreis, maar gedurende het hele verblijf. Gaat u met uw Au Pair op vakantie? Ook dan is de bagage van uw Au Pair gewoon verzekerd.*.

* Afhankelijk van afgesloten dekkingsgebied (Europa of Wereld).

Medische kosten

Als gastgezin van een Au Pair wordt u verantwoordelijk gehouden voor het afsluiten van een goede dekking voor geneeskundige kosten. Tasman Verzekeringen biedt daarom een uitgebreide dekking: een bezoek aan een huisarts of specialist, benodigde onderzoeken, voorgeschreven medicijnen, dit valt standaard onder de dekking. Ook noodzakelijke tandheelkundige kosten zijn meeverzekerd, tot € 230,-. Voor overige ziektekosten geldt geen maximum vergoeding, deze zijn tot kostprijs verzekerd en er geldt géén eigen risico.

N.B. Door de Sociale Verzekeringsbank worden buitenlandse au pairs in Nederland beschouwd als werknemers, waardoor zij volgens de SVB ook AWBZ verzekerd zijn en daarmee ook verzekeringsplichtig voor de Basisverzekering. Lees hier meer over dit onderwerp.

Ongevallen

Een ongeval dat overlijden of blijvende invaliditeit tot gevolg heeft, brengt meestal veel emotionele en moeilijke verwikkelingen met zich mee. Daar kan men zich helaas niet voor verzekeren. Maar een ongevallen uitkering biedt dan wel een stukje financiële tegemoetkoming. Bij overlijden wordt € 7.500,- uitgekeerd en bij gehele blijvende invaliditeit € 23.000,-.

Aansprakelijkheid

Wanneer uw Au Pair (letsel)schade veroorzaakt, wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Met deze aansprakelijkheids dekking hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van de veroorzaakte schade: Uw Au Pair is tot € 500.000,- per gebeurtenis verzekerd. Voor schade die uw au pair bij u in huis veroorzaakt is alleen dekking als de schade door uw au pair veroorzaakt wordt tijdens haar werkzaamheden; in dat geval is maximaal € 12.500 per schade verzekerd.

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Engels - Au Pair Nederland gastgezin

Met duidelijke afspraken, heldere communicatie, regelmatige evaluatie en vooral met veel plezier over en naar elkaar toe, wonen wij met z’n vijven prima in één huis!