In een Tasman Verzekering zijn standaard de volgende rubrieken meeverzekerd:

S.O.S. hulpverlening

Deze dekking biedt uitkomst in tal van noodsituaties, zoals repatriëring en overige extra kosten als gevolg van ziekte of een ongeval. Ook wanneer jouw au pair onverhoopt tussendoor naar huis moet vanwege ernstige ziekte of overlijden van een familielid (1e of 2e graad), dan zijn de reiskosten daarvoor verzekerd. De Tasman alarmcentrale staat jou en jouw au pair 24 uur per dag bij met hulp en advies.

Bagage

De bagage van je au pair is verzekerd tot € 2.500. Niet alleen diefstal is verzekerd, maar ook verlies en beschadiging. Komt de bagage van je au pair op de heenreis naar Nederland niet aan? Vervangende toiletartikelen en kleding worden dan tot € 250 vergoed. Ook digitale/ elektrische apparatuur is verzekerd tot max. € 1.000 (met een maximale vergoeding voor mobiele apparatuur van € 350). En reisdocumenten zoals een paspoort of rijbewijs zijn tot kostprijs verzekerd, zonder inhouding van het eigen risico van € 50. Kortom, de persoonlijke eigendommen van je au pair zijn goed verzekerd. Niet alleen tijdens de heen -of terugreis, maar gedurende het hele verblijf. Ga je met jouw au pair op vakantie? Ook dan is de bagage van jouw au pair gewoon verzekerd.

Medische kosten

Als gastgezin van een au pair wordt je verantwoordelijk gehouden voor het afsluiten van een goede dekking voor medische kosten. Tasman Verzekeringen biedt daarom een uitgebreide dekking: een bezoek aan een huisarts of specialist, benodigde onderzoeken, voorgeschreven medicijnen, dit valt standaard onder de dekking. Ook noodzakelijke tandheelkundige kosten zijn meeverzekerd tot maximaal € 250. Medische kosten zijn tot de kostprijs verzekerd en er geldt géén eigen risico (behalve wanneer je au pair in het land van herkomst kosten maakt tijdens een tussentijds bezoek van max. 21 dagen, dan geldt een maximale vergoeding van € 5.000 met een eigen risico van € 125).

N.B. Door de Sociale Verzekeringsbank worden buitenlandse au pairs in Nederland beschouwd als werknemers, waardoor zij volgens de SVB ook Wlz verzekerd zijn en daarmee ook verzekeringsplichtig voor de Basisverzekering. Lees hier meer over dit onderwerp. Ook als er geen Basisverzekering is afgesloten voor jouw au pair, is de dekking voor Medische Kosten binnen het Tasman pakket van kracht.

Ongevallen

Een ongeval dat leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit, brengt meestal veel (emotionele) verwikkelingen met zich mee. Daar kan men zich helaas niet voor verzekeren. Maar een ongevallen uitkering biedt dan wel een stukje financiële tegemoetkoming. Bij overlijden wordt max. € 10.000 uitgekeerd en bij gehele blijvende invaliditeit max. € 40.000.

Aansprakelijkheid

Wanneer jouw Au Pair (letsel)schade veroorzaakt aan derden (personen buiten jezelf als gastgezin), dan wil je natuurlijk dat dit goed verzekerd is. Met deze aansprakelijkheidsdekking hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van dergelijke schade: Jouw au pair is tot €500.000 per schade verzekerd. Voor schade die jouw au pair bij je in huis veroorzaakt is alleen dekking als de schade door de au pair veroorzaakt wordt tijdens de au pair werkzaamheden; in dat geval is maximaal €12.500 per schade verzekerd.

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!