Hoe werken wij?

In drie stappen naar een match!

  1. U kunt via het unieke matching systeem op onze website op ieder moment in het jaar veilig een zoekopdracht starten naar een Au Pair. Au Pair Nederland heeft het gehele jaar dossiers van Au Pairs beschikbaar die vaak op ieder gewenst moment kunnen beginnen.
  2. Om een overzicht van de dossiers van onze Au Pairs in te zien, registreert u zich op onze website door middel van het aanmaken van een LITE account .
  3. Wilt u verder in procedure met een van de Au Pairs, dan kunt u zich bij ons aanmelden door het aanmaken van een VIP account. Dit kunt u doen vanuit uw LITE account. Uiteraard is uw privacy te allen tijde gewaarborgd. Op basis van de door u ingevulde gegevens zal op dit moment ook ons au pair team voor u gaan bemiddelen en u geschikte au pairs voorstellen.

Persoonlijk kennismakingsgesprek met Au Pair Nederland

Na aanmelding voor een VIP account krijgt u van ons een aanmeldingspakket (handboek, overeenkomst en meer informatie) toegestuurd. Om een beter beeld te krijgen van u als gezin en daarmee te streven naar een passende ‘match’, komen wij op huisbezoek. Dit bezoek is tevens bedoeld als gesprek waarin een nog duidelijker beeld gegeven wordt van onze organisatie, ons Au Pair programma en de procedure. Wij nemen zelf contact met u op om een afspraak te maken voor het huisbezoek (dit kan ook ’s avonds of in het weekend).

Plaatsing van de Au Pair bij u in huis

Als u een Au Pair hebt uitgekozen en de Au Pair op uw uitnodiging wil ingaan, ontvangt u van ons de benodigde plaatsingsinformatie en het pakket waarmee het visum kan worden aangevraagd. Als alle benodigde informatie is verzameld en door ons is nagekeken en aangevuld, sturen wij uw aanvraag naar de IND. Zij zullen binnen 2 weken na ontvangst een beslissing nemen over de aanvraag. Bij goedkeuring informeren wij de partner, kan het visum worden opgehaald en kan de Au Pair een ticket gaan boeken. Bij aankomst ontvangt de Au Pair een welkomstpakket met hierin een handboek met tips voor een succesvolle uitwisseling en ook zullen we na een aantal dagen met beide partijen evalueren hoe de eerste dagen zijn verlopen.

Zelf al een Europese Au Pair gevonden?

Dan kunt u ook bij ons terecht. Door de screening van uw Au Pair door ons te laten doen, bespaart u als gastgezin veel geld. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht door te bellen naar +31 (0) 85 222 4812 of neem contact op met ons contactformulier

Verantwoordelijkheden gastgezin en Au Pair Nederland na plaatsing

Ook gedurende het verdere verblijf van de Au Pair zijn er nog verschillende momenten waarop wij met u en uw Au Pair evalueren hoe het gaat. Voor de Au Pair organiseren wij geregeld uitjes en excursies, om hem of haar kennis te laten maken met Nederland en Europa, maar ook om ervaringen met andere Au Pairs in Nederland uit te wisselen. Dit bevordert de integratie in Nederland. Bovendien heeft de Au Pair recht op het volgen van cursussen, bijv. een Nederlandse taalcursus (bijv. via Taalthuis) of een andere cursus die zij zelf belangrijk vindt. De kosten hiervoor van maximaal € 320,- zijn voor u als gastgezin. Ook vragen wij van u een actieve rol bij het introduceren van de Au Pair in uw omgeving. Betrek de Au Pair bij uitjes met het gezin, laat hem/haar de omgeving zien en moedig de Au Pair aan zich aan te sluiten bij bijvoorbeeld een sportclub of muziekvereniging. Bij vragen zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar.

Wilt u een Au Pair in huis nemen, dan dient u als gezin aan een aantal voorwaarden te voldoen. Daarover leest u meer op onze pagina Voorwaarden >>

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Engels - Au Pair Nederland gastgezin

Met duidelijke afspraken, heldere communicatie, regelmatige evaluatie en vooral met veel plezier over en naar elkaar toe, wonen wij met z’n vijven prima in één huis!