Heeft mijn Au Pair een visum nodig?

Au Pairs uit de EU, Zwitserland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika hebben vooraf geen visum nodig om naar Nederland af te reizen. Eenmaal bij uw gezin, moet wel nog een verblijfsvergunning worden aangevraagd als de Au Pair van buiten de EU komt.

Een visumplichtig Au Pair is een Au Pair die niet uit één van bovengenoemde landen komt. Zij heeft voor vertrek uit het thuisland een visum nodig om naar Nederland te kunnen reizen. Tegelijk met het visum of eenmaal in Nederland moet de verblijfsvergunning worden aangevraagd. Doorgaans kan een visumplichtig Au Pair binnen 2 maanden na plaatsing arriveren, mits alle papieren op tijd en correct wordt aangeleverd. Au Pair Nederland kan hierover echter geen garanties geven.

Visum snel geregeld via Au Pair Nederland

Au Pair Nederland begeleidt u bij het aanvragen van zowel het visum als de verblijfsvergunning en u ontvangt hiervoor alle benodigde documenten. Deze en verschillende formulieren met bijvoorbeeld gegevens over uw inkomsten en woonsituatie, stuurt u ingevuld naar ons terug. Wij kijken de door u aangeleverde documenten na en sturen vervolgens een aanvraag naar de IND. Au Pair Nederland is erkend referent van de IND waardoor wij als bureau gemachtigd zijn een aanvraag voor een MVV+VVR in te dienen namens een gastgezin. Het is voor particulieren niet mogelijk om zelf een gelijksoortige aanvraag in te dienen bij de IND.

De kosten voor het visum en de verblijfsvergunning vindt u terug in het kostenoverzicht.

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!