Au Pair verzekering

Recentelijk is gebleken dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) buitenlandse Au Pairs in Nederland als verzekeringsplichtig aanmerkt uit hoofde van de zorgverzekeringswet. Het is dan ook wettelijk verplicht dat uw Au Pair verzekerd is via een Nederlandse basisverzekering bij een willekeurige zorgverzekeraar. De kosten daarvoor zijn niet in ons kostenoverzicht opgenomen aangezien de premies per verzekeraar verschillen en mede afhankelijk zijn van het eigen risico. Voor meer informatie over de verzekeringsplicht van buitenlandse au pairs kunt u contact opnemen met de SVB.

Overige verzekering Au Pair

Wij stellen daarnaast als bemiddelingsbureau verplicht dat u als gastgezin vóór aankomst een verzekering afsluit ten behoeve van uw Au Pair waarin minimaal de volgende dekkingen opgenomen zijn:

  • Repatriëring en begrafenis/ crematie in Nederland óf vervoer van het stoffelijk overschot naar het land van herkomst;
  • Medische Kosten;
  • Wettelijke Aansprakelijkheid.

Voor een dergelijke verzekering, speciaal afgestemd op au pair uitwisseling, werken wij samen met Tasman Verzekeringen. Meer informatie hierover vindt u terug bij Au Pair Nederland Reisverzekering.

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Jones – Au Pair Nederland gastgezin

Bij Au Pair Nederland zijn ze zeer behulpzaam, luisteren goed naar je wensen en informeren je met duidelijke en heldere informatie!

Tasman Au Pair Nederland Verzekering