Wat is een Au Pair?

Een Au Pair is een buitenlandse jongere in de leeftijd van 18-31 jaar die voor een periode van enkele maanden (zomer Au Pair) tot maximaal een jaar bij u in huis woont in het kader van een culturele uitwisseling. In ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteunt de Au Pair u bij de zorg voor uw kinderen. Daarnaast leert zij de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur kennen. De meeste jongeren kiezen voor een tijd als Au Pair als een buitenlandse onderbreking van hun studie of omdat ze graag wat meer van de wereld willen zien voordat ze aan een baan beginnen. Veelal hebben zij thuis al ervaring opgedaan met oppassen op kinderen en vinden zij de omgang met kinderen dus ook erg leuk.

Corrine uit Zuid-Afrika: "I've always wanted to travel and I love working with kids. Being an Au Pair in The Netherlands was a great opportunity to do both and my time as an Au Pair was an amazing experience. Everything was so well organised and it will definitely be one of the best years in my life".

Au Pair komt uit het Frans en betekent “en par”, oftewel “op gelijke voet”. Een Au Pair wordt als een volwaardig lid van de familie gezien. In de dertig uur dat de Au Pair mag ondersteunen, is de belangrijkste taak de verzorging van uw kinderen. Daarnaast mag u een Au Pair ook vragen om een aantal licht huishoudelijke taken te verrichten, zoals koken, opruimen en de afwasmachine in- en uitruimen. Een Au Pair is geen werknemer en tekent daarom ook geen contract maar een overeenkomst met u als gastgezin.

Lees verder over de werkwijze van Au Pair Nederland >>

 

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Schouten – Au Pair Nederland gastgezin

Onze kinderen maken op deze manier kennis met een andere cultuur!