Een Au Pair uit Mexico

Colombia is een federale republiek in Midden-Amerika. Het land bestaat uit 31 staten en er wonen ongeveer 129 miljoen mensen. Het is het meest bevolkte, Spaanssprekende land ter wereld en staat bekend om de passievolle inwoners en de zang, dans en muziek die overal op de straten leeft.

Het familieleven in Mexico

Meerdere keren per week samen eten, naar feesten gaan en speciale momenten samen vieren zoals verjaardagen en nationale feestdagen is een vast onderdeel van het familieleven in Mexico. Daarnaast brengen veel Mexicaanse gezinnen hun vrije tijd graag door buiten de steden in de natuur of in parken. Waar in Nederland vaak de ouders met hun kinderen het gezin wordt genoemd is in Mexico het begrip ‘gezin’ heel wat breder genomen; hier behoren ook ooms, tantes, opa’s, oma’s, neefjes en nichtjes toe. De hele familie is dus behoorlijk gek op elkaar en dit wordt geuit door onder andere elkaar vaak te zoenen en te knuffelen. Men gaat lichamelijker met elkaar om dan hier in Nederland en ook emoties worden gemakkelijker getoond.

Mexicaanse eetgewoonten

Mexicanen houden van eten en ze genieten dan ook volop van iedere maaltijd. De lunch is de grootste maaltijd van de dag dus het zal even wennen zijn voor de Au Pairs dat dit in Nederland het diner zal zijn! De nationale keuken in Mexico wordt gekenmerkt door flink gekruide gerechten en bestaat met name uit veel rijst en tortilla’s, vlees, vis, guacamole en fruit.

Alvast even oefenen

Uiteraard komen de uitwisselings Au Pairs naar Nederland om kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. Wellicht vinden jullie het ook leuk om wat Spaanse woordjes met de Au Pair uit te wisselen?

Hallo - Hola
Goedemorgen - Buenos días
Ik heet - Me llamo
Tot ziens - Adiós
Tot straks - Hasta luego
Hoe noemt u dit? - Cómo se llama esto?
Waar kom je vandaan? - De dónde eres?
Kan ik je helpen? - Puedo ayudarte?
Hartelijk bedankt - Muchas gracias
Goed - Bueno
Slecht -Mal

Tips voor een succesvolle uitwisseling

  • Maak in de eerste week een afspraak met de Au Pair om de huisregels te bespreken.
  • Bespreek vooral wat jullie verwachten van de Au Pair en wat de Au Pair van jullie kan verwachten.
  • Verken samen met de Au Pair de buurt. Toon belangstelling voor hun persoonlijke ervaring in Nederland. Vraag regelmatig hoe het gaat.
  • Au Pairs zullen het leuk vinden om iets over hun eigen land te vertellen of te laten zien. Laat ze bijvoorbeeld een keer een Mexicaanse maaltijd voor u bereiden!
  • Het is niet de bedoeling dat jullie je tijdens de uitwisseling aan de gewoontes van de Au Pair gaan aanpassen. Maar let wel op dat de Au Pair misschien niet meteen met jullie gezin kan meedraaien. De Au Pair zal eerst moeten acclimatiseren.
  • Blijf onthouden: Het is niet goed, het is niet fout. Het is anders…

 

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!