Update over het coronavirus

Geplaatst op woensdag 25 maart 2020, door Au Pair Nederland

Travel Active Au Pair Nederland volgt continu de recente ontwikkelingen over de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Ook de bijbehorende maatregelen en acties die worden voorgeschreven door gezondheidsexperts en overheidsinstanties volgen wij op de voet. Steeds meer landen kiezen voor maatregelen zoals een inreisverbod of strikte quarantaine regels. We streven er natuurlijk naar dat al onze au pairs en gastgezinnen in een veilige situatie verkeren en kijken indien nodig samen met hen naar een passende oplossing bij veranderde omstandigheden.

Contact met IND en met partners

In deze tijden blijven we constant in contact met de IND en onze buitenlandse partnerorganisaties. We kijken elke dag naar de huidige richtlijnen van de nationale overheid en gezondheidsinstanties hier in Nederland en ook in de landen waar de au pairs vandaan komen. We handelen altijd conform deze richtlijnen. Mochten er au pairs vanuit deze richtlijnen terug moeten keren naar hun eigen land, of ze kunnen niet naar Nederland afreizen, zullen wij altijd kijken hoe we dit het beste kunnen regelen. Ook als au pairs zelf besluiten terug te keren naar eigen land zullen we hen zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden.

Vertrekken/aankomsten in maart, april en mei

We bekijken per dag de situatie voor onze deelnemers. Op dit moment is er contact geweest met au pairs waarvan het visum afloopt in maart, april en mei. Alle au pairs die in maart en april zouden vertrekken, zijn inmiddels terug naar eigen land. Met vertrekkers en in mei en juni nemen we in de komende tijd contact op en lichten hen in over hun persoonlijke situatie. We kijken dus per individuele situatie hoe we het beste kunnen handelen en of het bijvoorbeeld mogelijk is om het visum te verlengen indien nodig.

Vertrekken/aankomsten in de toekomst

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft wat er met het visum van uw au pair gebeurd indien zij niet op tijd terug naar eigen land kan. Of wanneer uw au pair een geldig inreisvisum heeft, maar momenteel niet naar Nederland kan komen. De IND heeft aangegeven soepeler om te kunnen gaan met een au pair visum/inreisvisum welke af gaat lopen. Er is een aantal voorlopige regels hiervoor ingesteld. Wij zullen per situatie contact op nemen met de desbetreffende gastgezinnen/au pairs.

Op dit moment kunnen we geen nieuwe visumaanvragen insturen naar de IND. Ook kunnen er momenteel geen visa opgehaald worden bij de Nederlandse ambassades. Aankomsten van au pairs waarvoor het gastgezin momenteel bezig is met een visumaanvraag, zullen voor nu uitgesteld moeten worden. Door de maatregelen die er wereldwijd worden genomen hopen we dat de algemene situatie zich snel weer gaat normaliseren.

Bedankt voor het begrip in deze nieuwe en ingrijpende situatie waarin we ons allemaal verkeren. We houden iedereen zo snel mogelijk op de hoogte van eventuele veranderingen in de situatie. Heb jij vragen of wil je graag contact met één van onze medewerkers. Mail dan naar aupairnederland@travelactive.nl of bel naar 0478-551910.

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!