Een Au Pair uit Brazilië

Brazilië is een federale republiek in Zuid-Amerika en is 240 keer groter dan Nederland. Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika en beslaat hiermee bijna de helft van het continent Zuid-Amerika. Brazilië is één van de meest bekende en exotische landen ter wereld en wordt ook wel het land van de samba genoemd.

Het familieleven in Brazilië

Het familieleven is nog behoorlijk traditioneel. Jongeren worden beschermd opgevoed en zijn eraan gewend dat hun ouders bepalen wat goed of slecht voor ze is. Ouders hechten veel waarde aan behoorlijk gedrag, persoonlijke verzorging (nette kleding en vaak douchen) en goede schoolprestaties. Ouders en kinderen zijn behoorlijk aan elkaar verknocht. Ze uiten dat o.a. door elkaar vaak te zoenen en te knuffelen, een gewoonte die je trouwens in heel Brazilië tegenkomt. De weekenden worden meestal in familiekring doorgebracht. De gezinsleden vinden het ook leuk om met z’n allen aan tafel te zitten en te praten.

Braziliaanse eetgewoonten

Het eten in Brazilië is typisch Zuid-Amerikaans. Dit betekent veel vlees zoals rund- of kippenvlees  en flink gekruid. Brazilië heeft relatief weinig mensen die vegetarisch zijn. Het grootste verschil tussen Nederland en Brazilië wat betreft eten en drinken zal zijn dat in Brazilië de lunch als belangrijkste maaltijd van de dag wordt gezien en er altijd in de middag wordt warm gegeten. De Au Pair zal het wellicht even wennen vinden dat bij ons het avondeten het belangrijkste moment van de dag zal zijn en dat er in de middag brood wordt gegeten!

Alvast even oefenen

Uiteraard komen de uitwisselings Au Pairs naar Nederland om kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. Wellicht vinden jullie het ook leuk om wat Portugese woordjes met de Au Pair uit te wisselen?
Hallo - Olá
Goedemorgen - Bom dia
Ik heet - Chamo/me
Tot ziens - Adeus
Tot straks - Até logo
Hoe noemt u dit? - Como chama isto?
Waar kom je vandaan? - De onde é você?
Kan ik je helpen? - Posso ajudá-lo?
Hartelijk bedankt - Muito Obrigado
Goed - o bom
Slecht - Mau

Tips voor een succesvolle uitwisseling

  • Maak in de eerste week een afspraak met de Au Pair om de huisregels te bespreken.
  • Spreek hierbij vooral uit wat jullie verwachtingen zijn van de Au Pair en wat de Au Pair van jullie kan verwachten.
  • Verken samen met de Au Pair de buurt.
  • Toon begrip en belangstelling  over hun persoonlijke ervaring in Nederland. Vraag regelmatig hoe het gaat.
  • Au Pairs zullen het leuk vinden om iets over hun eigen land te vertellen of te laten zien. Laat ze bijvoorbeeld een keer een Braziliaanse maaltijd voor u bereiden?
  • Het is niet de bedoeling dat jullie je tijdens de uitwisseling aan de gewoontes van de Au Pair gaan aanpassen. Maar let wel op dat de Au Pair misschien niet meteen met jullie gezin kan meedraaien. De Au Pair zal eerste moeten acclimatiseren.
  • Blijf onthouden: Het is niet goed, het is niet fout. Het is anders…

Contact

Contactgegevens
Live chat (offline)
Bel mij terug
Stel een vraag
Veelgestelde vragen

Gezin aan het woord

Familie Smith – Au Pair Nederland gastgezin

Flexibiliteit, rust en regelmaat voor de kinderen!