Verplichte TBC test voor Au Pairs

Geplaatst op dinsdag 6 mei 2014, door Au Pair Nederland

Alle visumplichtige Au Pairs met uitzondering van Au Pairs uit de USA en Canada dienen binnen 3 maanden na aankomst in Nederland een TBC test te ondergaan. Mocht dit niet nageleefd worden, dan zal de IND de verblijfsvergunning per direct intrekken. Bij goedkeuring van het visum ontvangt de gastfamilie een verwijzingsformulier voor de TBC test, dat de Au Pair meeneemt naar de GGD.

Nieuw bij deze regeling

Wanneer de Au Pair de test heeft ondergaan ontvangt de Au Pair een bewijs van de test. Sommige GGD kantoren sturen dit zelf door naar de IND. Doet de GGD dit niet, dan vragen wij gezinnen die via Au Pair Nederland een Au Pair in huis hebben, dit bewijs per e-mail naar ons door te sturen. Wij zullen dan zorgen dat alle formulieren worden doorgestuurd naar de IND.

Kosten per gemeente

De kosten voor de TBC test zijn per gemeente verschillend. De landelijk gemiddelde prijs € 40,-. Voor meer informatie en GGD kantoren, zie de website van de GGD.

Contact

Contact us
Live chat (offline)
Call me
Ask a question
FAQ

Gezin aan het woord

Familie Engels - Au Pair Nederland gastgezin

Met duidelijke afspraken, heldere communicatie, regelmatige evaluatie en vooral met veel plezier over en naar elkaar toe, wonen wij met z’n vijven prima in één huis!